( 0800 200 20 - FREE OF CHARGE ) +383 38 248 008 / +383 44 252 051 info@advancing-together.org

𝗪𝗵𝗲𝗻 𝘆𝗼𝘂𝗻𝗴𝘀𝘁𝗲𝗿𝘀 𝗱𝗿𝗲𝗮𝗺𝘀 𝗯𝗲𝗰𝗼𝗺𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝘆!
Meet Leonora and Rahime, two girls who faced many challenges in their lives! Their #dream was to get educated and to become their own supporter, have a profession and a job they always wanted. Their almost impossible dream turned into a beautiful reality. Through the #MPTF program, they got trained with tailoring skills and afterward, with the support of the #Employment Agency of the Republic of Kosovo, organization #AdvancingTogether” (AT)and #COMMO textile enterprise, two of the girls got the opportunity to get employed. Leonora says “I will sew the dress of my dreams with my own hands” while Nurija says “I was so much afraid of the needle, now the needle is afraid of me” they express with happiness in their eyes”
………………………………………………………………………………………………

𝗘𝗻𝗱𝗿𝗿𝗮𝘁 𝗲 𝘁𝗲̈ 𝗿𝗶𝗻𝗷𝗲̈𝘃𝗲 𝗯𝗲̈𝗵𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗲𝘁!
Njihuni me Leonorën dhe Rahimen, dy vajza që përballuan shumë sfida në jetën e tyre! #Ëndrra e tyre ishte të edukoheshin dhe të bëheshin të zonjat e vetvetes,të kishin një profesion dhe një punë të sigurt. Ëndrra e tyre pothuajse epamundur u kthye në një realitet të bukur. Përmes programit #MPTF ato u aftësuan në profesionin e rrobaqepësisë dhe falë mbështetjes së #Agjencisësë Punësimit të Republikës së Kosovës, organizatës #AdvancingTogether-AT së bashku me ndërmarrjen e tekstilit #COMMO dy vajzat u punësuan. Leonora thotë; ”fustanin e ëndrrave për veten time, dua ta qepë vetë me duart e mia”, ndërsa Nurija thotë; “sa shumë e kisha frike gjilpërën, tani gjilpëra më frikësohet mua” shprehen ato me buzëqeshje në sytë e tyre.
………………………………………………………………………………………………

𝗞𝗮𝗱 𝘀𝗮𝗻 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶𝗵 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗮𝗷𝗲 𝘀𝘁𝘃𝗮𝗿𝗻𝗼𝘀𝘁!
Upoznajte Leonoru i Rahime, dve devojke koje su se suočile sa mnogim izazovima u svom životu! Njihov san bio je da se obrazuju i da postanu vlasnice sopstvenih života, da imaju profesiju i siguran posao. Njihov gotovo nemoguć san pretvorio se u prelepu stvarnost. Kroz #MPTF program, one su obučene u krojačkoj profesiji i zahvaljujući podršci #Agencije Republike Kosovo za zapošljavanje, organizacije #AdvancingTogether“ (AT) zajedno sa tekstilnom kompanijom/preduzećem #COMMO, dve devojke su sezaposlile. Leonora kaže; „haljinu iz snova za sebe, želim da je sama sašijem svojim rukama“, dok Nurija kaže; „koliko sam se bojala igle, sada se igla plaši od mene!“, kažu sa osmehom u njihovim očima.